MIKS VALIDA PERSONAALTREENER

Kuigi olin tegelenud regulaarselt spordiga seitse aastat, polnud mul tegelikult aimu, mida ma milleks teen. Mind motiveeris hea enesetunne ja teadmine, et kui ma jätkan, siis suudan järgmine kord teha parema soorituse. Ja selline eesmärk ja motiveerimisviis sobis mulle seni kuni käisin BodyBalance’i baaskoolitusel. BodyBalance’i koolitusel käis mu peas väike “klikk” ära ja ma mõistsin, et mu senine treening pole olnud eriti läbi mõeldud. Tookord jäi mõte sinnapaika ning uuesti tekkis sama küsimus päevakorda, kui olin käinud loengus, kus räägiti lähemalt sellest, kui palju peaks olema nädalas vabu päevi, kuidas taastada lihased ja kui oluline on oma kehale puhkuse andmine.

Mõtlesin minna personaaltrenni, sest kellele ei meeldiks personaalne lähemine? Olgu, kõigile võib-olla ei meeldi, aga mulle isiklikult küll meeldib, kui keegi mu tehnikat kontrollib ja saan kindel olla, et sooritan harjutust korrektse tehnikaga. Esimest korda otsustasin minna personaaltrenni, sest tahtsin teha trenni, kus ma peaks pingutama, vajasin uut väljakutset. Väljakutse ma ka sain, sest pidin tõesti pingutama ja harjutusi nii pikalt tehes tundsin, et arenguruumi on mul veel kõvasti.

Kui olin personaaltrennis käinud ja saanud rohkem teadmisi teadlikust treeningust, otsustasin, et vahetan senised lihastreeningud (kõht-selg-tuhar, toning ja CxWorks) välja jõusaalikava vastu. Ehk siis võtsin vastu otsuse, et käin kolm korda nädalas jõusaalis, et saada toonuses keha ja arendada oma keha. Vaatasime personaaltreeneriga üle mu senise trenniplaani, mis koosnes enamsi 8-9 rühmatreeningust pluss siis hommikujooksudest. Esiteks pidin ma tekitama oma nädalasse ühe vaba päeva lisaks, et keha saaks taastuda. Olin kunagi seda meelt, et mida rohkem ma teen, seda kiiremini ma arenen, kuid tegelikult areng peatus. Samuti on oluline see, et kahel järgneval päeval ei tee lihastreeningut või jõusaalikava, mis hõlmab samu lihasgruppe.

img_7152

img_7074

img_7146

Õppisin tänu personaaltreenerile teadlikumalt treenima. Ehk siis ei leia ma end paljudest rühmatreeningutest, tundes, et ma ei arene edasi. Rääkisime üle selle, kui oluline on kütus, mida kehale annad, samuti enne ja pärast trenni söömine. Mul on nii hea meel, et mul selline tore ja armas personaaltreener on olemas ja et ma saan tagasisidet. Tunnen end tänu temale kindlamalt trenni tehes ja tean, et liigun õiges suunas. Seega, kui sa tunned, et oled üksi ja ei oska mitte kusagilt alustada, siis soovitan sul võtta ühendust mõne personaaltreeneriga ja rääkida oma eesmärkidest ja visioonist, mida sa saavutada soovid.

Kuidas valida personaaltreener? Kuna olin eelnevalt käinud Etheli rühmatreeningutes ja ta treeneri ja inimesena mulle meeldib, siis ei olnud valiku tegemine eriti keeruline. Kui aga ühtegi tuttavat ei ole, siis soovitan lugeda erinevate personaaltreenerite kirjeldusi/lugusid/kodulehti/fännilehti. Kindlasti leidub keegi, kes on sinuga sarnane – nii on ka suurem tõenäosus, et tunned personaaltrennis end hästi. Tänu personaaltrennile saavad su eesmärgid täidetud kiiremini kui üksi treenides. Samuti võid kindel olla selles, et su tehnika on korrektne ning teed trenni tehes endale head, mitte kahju. Võid kindel olla selles, et su treeningkoormus on piisav, sest kui trenn on liiga raske, siis pole see pikemas perspektiivis eriti motiveeriv ja kui liiga lihtne, siis see pole arendav.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.